Абитуриентски грим

Абитуриентският бал наближава и ако искате да изглеждате добре,премерено и с вкус, трябва да се посветите на това истински. Всички искате да заблестите в тази нощ. Искате да сте неотразими и забележими!

Аксесоарите като: обувки, чанти,колани, бижута…всички те са важни и подкрепят допълнително цялостната ви визия.  Но най важно е да започнете от  тоалета. Цветовете на абитуриентските тоалети са разнообразни. Добре е да подберете роклята според темперамента си и вътрешните си усещания. Дълга или къса рокля ,даже може и костюм. Избора е ваш. Когато и аксесоарите са на лице. Следва разговор с фризьора за да уточните вашата идея за прическа, а може би и нов цвят. Или повече вградена коса. Когато запазвате часове трябва да знаете,че винаги прическата е преди грима. Оставете си достатъчно време за всичко. В самият ден облечете нещо с копчета за да не измъквате тясна блуза през главата си и да развалите прическата и грима.

Уточнете гримът си с професионален гримьор и си направете пробен грим. Или просто поговорете с него. Заявете ясно и точно  какво търсите като ефект и стил. Добре е да се посъветвате какви грижи да положите за кожата си преди грима.

За да се направи перфектна основа за вашият грим трябва да се направи доброто почистване и хидратирането на вашата кожа. Добре е да знаете ,че ако ползвате солариум за потъмняване- цвета на лицето и тялото ще се променят и ще се наложи да избирате цвят за фон дьо тен в последния момент за вашата основа. Но трябва да спрете с почерняването седмица преди Бала. Кожата също се изсушава от Солариума и е нужно много повече хидратация и да пиете повече вода. Ако смятате да си набавите тен по по-бързият начин със пръскване трябва добре да си ексфолирате кожата особено по лакти и колена. Иначе стават петна.

Помислете и за веждите. Те са значим атрибут във вашият грим- неговата рамка. Ако формата не им е добра. Оставете ги да пораснат и потърсете добър специалист да ви ги оформи. Почистете ги ден преди бала за да няма зачервявания.

Разнообразието на видовете грим е голям. Направете си грим нещо средно между дневен и  вечерен. Съобразете цветовете на сенките с вашето лице и с тоалета ви. Може да е нещо нежно и романтично – ако сте блондинка или елегантно в черно или лилаво за брюнетките. Свежо, младо и оригинално изглежда зеленото. Особено, ако решите да го съчетаете със жълто или златно. Изберете керемидено, прасковено, розово, синьо, карамелено - при всички случаи това ще подобри настроението ви. Заложете на розово, лилаво и тюркоазено. А ако роклята ви или бижутата са в златно или сребърно комбинирайте и тях. Но не всички изброени цветове наведнъж. Използвайте до 3 / 4  цвята. Поставяме тъмен молив или модерна очна линия горният клепач. Ако имате дълги и хубави мигли спирала за обем на два пласта е достатъчна. Но, ако миглите ви са къси или много руси може да прибегнете и към изкуствени мигли. Там разнообразието е голямо. Но при положение, че сте избрали модел с гъсти дълги  и извити мигли направете сенките по семпли ,тъй като може и да не се виждат много от миглите и за да не се прекали с тъмното. Съчетайте едни по светли сенки със една добре оформена очна линия.

Цветът на червилото трябва да е в унисон със сенките на очите и ружа. Гланцът за устни може да нанесете върху червило или непосредствено върху устните си. Има прекрасни 3 D  гланцове , които оптически увеличават малките и тънки устни. Но ако слагате червило и после гланц внимавайте да не се смесят, а леко  и с четка нанесете гланца върху червилото. По добре да е прозрачен гланц. Тогава устните изглеждат като лакирани и се придава по-голям обем. Но сега може да сложите и матово червило.  Първо нанесете контур с молив. Добре очертайте устните си.  Или червило с металически блясък.

За руж може де използвате компактен с блестящи частици стои добре като загар и на изкуствено осветление. Ако е от мазен вид не слагайте пудра върху бузите си ,може да стане на петна. За финал добре почистете лицето си от прашинките и нанесете коректор под очите, ако ви е нужен.

Относно грима- акцентирайте или върху очите, или върху устните. Но в никакъв случай не подчертавай и двете.

Гримът е изключително важен - ако до този момент не сте се гримирали и нямате представа какъв грим ще ви отива - направете няколко експеримента. Или най-добре се доверете на специалист. Професионалния гримьор знае как да ви направи да изглеждате незабравима!!! Запомнете, че ще изглеждате много по-истинска, ако сложите лек грим, който да подчертае вашите черти, не е нужно да изглеждате като фолк звезда, за да сте кралицата на вечерта. Добавете и красива усмивка и видът ви ще бъде завършен.

 Автор:
Минка Петрова
Майстор-гримьор 

последни новини

Последни Новини веднага във вашата поща!

Абонирайте се за нашият журнал Последни Новини като изпратите вашият имайл адрес , а ние ще ви изпратим нашите най-нови Промоции за отстъпки или най-новата ни статия.