Как да почистим кожата на лицето си Правилно!

Почистване на Лицето в няколко бързи стъпки!

Всяка жена трябва да намери време / 5 минути на ден / за да почиства лицето си с тези лесни стъпки всеки ден!

Красивата кожа е резултат от балансиран режим на хранене, хидратация, адекватни физически упражнения за предпочитане на чист въздух, предпазване от слънцето от изгаряне и подходящ дневен режим за грижа за кожата, които включва:

Стъпка  1  Почистване. То е от изключителна важност, трябва да се прави два пъти дневно с измиващо вещество / олио, гел или пяна / за почистване, които не изсушават кожата. Продукта се избира според вида на кожата. За моята кожа 50+ аз използвам измиващото олио на Лумене. Името на продукта е различен за всеки според вида на неговата кожа. Например: Ако кожата ви е мазна продукта може да се казва- Измиваща пяна.

Стъпка  2  Тоалетно мляко.  Нанесете със ръце и леко масажирайте. Така млякото ще навлезе в порите и ще отстрани мъртвия слой клетки. Почиства лицето, овлажнява и отстранява грима. Продукта се избира според вида на кожата. Отстранете с тампон за дегримиране.

Стъпка 3 Тонизиране. Лосиона или Тоника за лице хидратира, охлажда, подхранва и освежава кожата. Той отстранява остатъка от мазнина, нечистотии и грим, които тоалетното мляко не е премахнал. Повишава усвояването на крема с около 45%. Нанесете върху тампон. Не натискайте.

Може да изберете и мицеларна вода за отстраняване на тоалетното мляко, но трябва задължително след това да изплакнете лицето с вода, защото съдържа гъба-мицел и отново е възможно развитие на бактерии по кожата.

 Стъпка 4 Овлажняване/Хидратиране / Витаминизиране–сутрин и вечер след почистване нанасяме и крема за лице. Продукта се избира според вида на кожата и годините. Например: Ако сте на 17 години ще изберете само Хидратиращ крем, Ако сте на 50+ може да изберете Хидратация+Лифтинг! 25 годишните избират Витамини. Всичко е в зависимост от вашите години и нужди на вашата кожа. Разбира се сутрин се полага дневен крем, а вечер -нощен крем. Ще ви трябва и около очен крем. Има различни варианти- крем, гел или серум. Отново зависи от вашата кожа и неините нужди. Информирайте се точно какво да си купите при продавач консултантите в магазините за бяла козметика.

Стъпка 5 Ексфолиране – спомага за отстраняване на мъртвите клетки на повърхността на кожата - на горния слой / епидермиса /.

Внимание: Не трябва да ексфолирате много често. Зависи от типа кожа. За мазната кожа 1 пъти седмично, а за сухата кожа 2 пъти месечно. И много важно нещо е ексфолиращия препарат да е нежен към кожата на лицето - да не е уврежда, а вие да не прекалявайте с натиска и да е разтягате при измиване и масажиране. Съвсем леко нанасяйте и внимателно масажирайте. По посока на масажните линии.

За да има резултат вие трябва да закупите и качествена бяла козметика. Това зависи и според вашите финансови възможности. Тук диапазона е твърде голям от крем за лице от 20/30 лева до 800 лева. Аз се доверявам на финландската веган козметика Лумене, или на полската Фармона.

последни новини

Последни Новини веднага във вашата поща!

Абонирайте се за нашият журнал Последни Новини като изпратите вашият имайл адрес , а ние ще ви изпратим нашите най-нови Промоции за отстъпки или най-новата ни статия.