Булченски грим

Булченски Грим

Гримът в този ден е много важен и трябва да издържи дълго време в перфектен вид. Именно това налага той да се направи от професионален гримьор. Професионалистът може да прецени цветът и вида на кожата, анатомичните особености на лицето да съчетае и избере  продукти, които да гарантират дълготрайност и красота в продължение на часове. Технически - гримът трябва да е съобразен и с фото и видео заснемане. Един професионалист с опит ще се съобрази със всички аспекти на вашият грим.  

Всеки ден се обличате, но не всеки ден сте с булчинска рокля.

Както при организирането на сватбата ви има предварителна подготовка, за вашият прекрасен грим също има такава подготовка. Но тя зависи от вас! Добре е да се погрижите за състоянието на вашата кожа на лицето дни преди сватбата. За веждите ви също! За добра кожа сияйна и без проблеми мечтае всяка жена, но за съжаление е трудно постижимо. Необходими са всекидневни грижи. Измиване със средство подходящо за вашият тип кожа. Тоалетно мляко, тоник и накрая подходящият крем. И това два пъти дневно. Добре е в деня преди сватбата да не посещавате козметик и да почиствате лицето си, защото е твърде възможно да останат зачервявания по лицето. Това почистване да се направи няколко дни по-рано. Веждите е добре да се оформят от специалист ден по рано. А във самият ден на лицето да има нанесен крем  час-два преди грима. За да попие добре. Препоръчително е да се срещнете с гримьорът си поне веднъж преди вашата сватба и да направите пробен грим. За да се уточнят подробностите от рода на цвят и модел на роклята, бижутата и вида на прическата. Времето и мястото на сватбата. Нека това стане около 2 седмиципо-рано. Добре е да знаете, че фризурата е преди грима. Оставете си достатъчно време за фризьора и гримьора. За да не се тревожите излишно. Непременно обяснете на гримьора,  ако имате кожни проблеми, алергии към някои видове грим, всякакви подробности, които е важно да се вземат предвид. Ако ще имате дневна сватба, направете пробния грим през деня, за да видите как ще изглежда. Ако е вечерна – кажете това на гримьора, за да може той да предложи подходяща алтернатива за вечерен грим. Булченският грим за дневна сватба трябва да изглежда естествен, свеж и невиннен. С нежни прасковени, коралови и розови цветове близки до естествените. Във външния ъгъл за подчертаване на очите се ползват различни нюанси на кафяво, тъмно сиво и лила. При златни или сребърни детайли в роклята или в бижутата се добавят и тези нюанси, но не се прекалява. В някои случай се слагат и други цветове. Гримът, който ще изберете за сватбата, зависи изцяло от личните ви предпочитания, но все пак има няколко фактора, с които трябва да се съобразим. Тена на лицето, цвета на очите и косата ви. За вечерна сватба на изкуствено осветление се прави малко по-силен грим за да не изглеждате бледа на снимките. Вземете в чантичката си пудра, червило и гланц за устни, с които може лесно да освежите грима си по време на сватбата. Пудрата ще ви трябва, ако имате мазна кожа и се потите и лъщите, за да матирате кожата на лицето. При снимките това личи. За червилото и гланца е ясно, нали все пак се храните.

Често задавани въпроси за сватбения ден?

1. Кога се прави гримът преди или след фризьора?

2.За колко време се прави гримът?

3.Може ли да ми направите грима във къщи?

4.Необходимо ли е да се прави пробен грим?

5.Колко струва гримът?

6.Може ли да се гримират и други гости от сватбата ?

И така , сега ще Ви отговоря на Всичките Въпроси:

1. Гримът се прави след прическата! Първо си запазете час при фризьор и го попитайте колко време му е необходимо за прическата ви. След това си запишете час за грим. Ако отивате при фризьора и после на грим облечете подходяща дреха, която се разкопчава или е с голямо деколте. За да не развалите прическата и гримът си при събличане и обличане и да не изцапате сватбената си рокля.

 2. За колко време се прави гримът? Приблизително за  60 минути. Но си оставете и малко време за придвижване с автомобил.

3.Може ли да ми направите грима във къщи? Да може, но за предпочитане е  грима да е във специализирано грим студио, защото е по-удобно и спокойно. Но ,ако държите гримьора ще ви посети и във вашият дом или там където ще ви е удобно няма проблем. Разбира се цената ще е малко по висока.

4. Необходимо ли е да се прави пробен грим? Важно е за самата булка. Особено, ако до този момент не се е гримирала. За да се види как ще изглежда предварително, да се хареса, за да се чувства удобно и комфортно с грима. Всеки има различна представа за грим.

5. Kолко струва? За всеки гримьор цената е различна. Зависи от оценката му за неговия труд и козметиката ,която използва. При посещение у вас се включва и цена за транспорт. Също и ако се слагат изкуствени мигли. За повече хора от една сватба - приятелки/ шаферки/, кумата, майките и други дами от тържеството всеки гримьор ще ви направи оферта с намаление.

6. Има ли възможност да се гримират и други членове на семейството? Да, често се налага и грим на други членове на семейството. Необходимо да се знае предварително за да се прецени времето. Ако желащите за грим са повече е възможно да се повика помощник гримьори. Добре е прическата и грима да са изнесени в самостоятелна стая, до която нямат достъп други хора.

Статията подготви за Вас:

Минка Петрова

майстор-гримьор

последни новини

Последни Новини веднага във вашата поща!

Абонирайте се за нашият журнал Последни Новини като изпратите вашият имайл адрес , а ние ще ви изпратим нашите най-нови Промоции за отстъпки или най-новата ни статия.